Voor mijn studie geschiedenis die ik in 2008 gestart ben heb ik inmiddels verschillende papers en artikelen geschreven. In April 2011 werd mijn eerste artikel over de Salons des Variétés van Amsterdam gepubliceerd in het jaarboek 2010 van het Amsterdams historisch genootschap Amstelodamum. Het artikel kunt u hieronder downloaden: 'U, Burgerlieden alleen behoort de Salon des Variétés'. De Salons des Variétés van Amsterdam en hun publiek 1839-1854.

Inmiddels, december 2011, heb ik mijn BA geschiedenis cum laude afgerond. Via de volgende link is mijn eindscriptie te raadplegen: bachelorscriptie

Mijn scriptie won in mei 2012 de Ons Amsterdam scriptieprijs. Het artikel dat ik schreef voor het mei- nummer van Ons Amsterdam staat hier:

Op 7 mei 2012 wijdde Het Parool ook nog een halve pagina aan mijn onderzoek:

In opdracht van uitgeverij Bas Lubberhuisen schreef ik in april 2013 voor het Rijksmuseum twee historische wandelingen door Amsterdam gebaseerd op de collectie van het Rijksmuseum 'Ontdek Amsterdam met het Rijksmuseum'. Het boekje is ook in het Engels verkrijgbaar en bij mij direct te bestellen.In november 2013 rondde ik mijn eindscriptie af van het onderzoek dat ik als assistent onderzoeker deed voor de UVA werkgroep 'De culturele industrie van Amsterdam in de Gouden Eeuw' Vanwege de vele plaatjes is het een enorm bestand, de laatste zijn daarom weggehaald in deze link. Wilt u de volledige versie met kaarten en afbeeldingen inzien stuur dan een mail naar info@amsterjan.nl.